maanantai 14. maaliskuuta 2016

Sellainen ol Tasmania.

Ennen kuin häivytään, niin lyhyt Tasmanian loppuraportti:

737-800 retro
Vaikka kaikki oli kallista (paitsi bensa) ja kammottavia eliötä vyöryi joka tuutista, niin loppufiilis jäi ehdottomasti positiiviseksi. Ajoittain, kun sää natsasi kohdilleen, tykkäsin todella paljon! Jos lähtökohtana on, että elävänä pitää ehdottomasti tulla takaisin, niin siinä tapauksessa kannattaa ehkä miettiä vielä uudemman kerran Tasmaniaan tuloa. Upeimpia paikkoja nähdäkseen on pakko kiipeillä rinteitä ja pyöriä ties missä pusikoissa, joten vaaranpaikkoja riittää ja myrkyllisten eliöiden kanssa joutuu aivan varmasti reissun aikana tekemisiin. Onneksi Tasmania tarjoaa vastapainoksi myös roppakaupalla oikein kivaa eläinkuntaa.

Yksi hyvä vaihtoehto telttailun sijaan Tasmaniassa on vuokrata ns. "campervan" (joita oli hyvin paljon tarjolla), mutta sen hinnaksi olisi tullut yli 65€/päivä, joten henkilöauto/teltta oli tällä kertaa selkeästi halvempi vaihtoehto. Maisemat oli Tasmaniassa todella hienoja ja koko itärannikko on sellainen piilotettu aarre, josta ei moni edes tiedä. Sinne suosittelen siis välittömästi suuntaamaan! Itselläni ei ainakaan ollut aavistustakaan, että Tasmania voisi tarjota nimenomaan näin upeita rantamaisemia. Uutta-Seelantia en vaihtaisi Tasmaniaan, mutta Australian reissun yhteyteen suosittelen ehdottomasti! Näillä minun Australian kokemuksilla vaihtaisin esimerkiksi Ayers Rockin Tasmaniaan milloin tahansa! Olen todella tyytyväinen että tultiin! Nyt kuitenkin eteenpäin...

Yö Sydneyn lentokentällä


Boeing 717 paikat!!!
Viimeisenä Tasmanian aamuna herätys kello 07 ja sen jälkeen olikin kova riuhtominen ja repiminen, että saatiin kaikki autossa hujan hajan olevat kamat ja märkä teltta takaisin reppuun tungettua. Ehdittiin kuitenkin ennen lähtöä käydä vielä leirintäalueen vieressä sunnuntaisin olevalla kirpputorilla ja marketissa ostamassa hiukan myslipatukoita tulevaa seikkailua varten.

Lentokentällä oltiin tasan kello 11, joka tarkoitti sitä, että istuskelua ja jumitusta todellakin riitti tänään ennen lennon lähtöä. Jotenkin näihin pitkiin odotteluhin jo tottuu ja joku 4 tuntia ei tunnu enää yhtään missään. Auton sai onneksi palauttaa lentokentän toimipisteeseen ilman erillistä lisämaksua ja näin saatiin säästettyä iso summa, koska ei tarvinut ottaa kallista lentokenttäkyytiä keskustasta. Vaikka ajettiin täällä ajoittain melko haastavaa maastoa, niin Mitsussa ei ollut palauttaessa naarmun naarmua.

Päivän ensimmäinen lento viimein kello 17 ilmaan ja koneena sama Qantas 717-200 "pahanilmanlintu", jonka piti meidät tänne pari viikkoa sitten tuoda, mutta hyytyi Melbournen kentälle. Ja vaikka oltiin ensimmäiset ihmiset tiskillä tänään, niin eivätköhän heittäneet meille surkeimmat paikat koneen viimeiseltä riviltä, jossa ei Boeing 717-mallissa ole edes ikkunoita ja moottori ulvoo suoraan korvan vieressä. Tinnitusta luvassa seuraavat pari viikkoa ja jos moottori päättää syttyä tulee, niin siinähän loimuttuu kuin lohi lankulla. Aivan hirvittävät paikat ja lyhyt lento tuntui ikuisuudelta!

Hyvää yötä!
Melbournessa parin tunnin vaihtoaika ja seuraava lento uudella, retro-teemaisella 737-800 koneella kohti Sydneytä. Ikävä kyllä meidät oli taas heitelty ihan eri puolille konetta ja en voi käsittää, mikä tässä oikein on Qantaksella ongelmana? Lyhyt, noin tunnin lento Sydneyihin, jossa vaihto kotimaan terminaaliin ja tämän täytyy kyllä olla maailman ainut lentokenttä, jossa joutuu maksamaan terminaalista toiseen siirryttäessä. Hinta lyhyestä juna-ajelusta terminaalien välillä 6 dollaria (4€) per henkilö! Tämän 12 dollaria olisin mielummin käyttänyt vaikka iltapalaan kuin parin minuutin junamatkaan, mutta sinne mänt. En tiedä pystyisikö tämän maksun välttämään jotenkin ulkokautta kävelemällä? Tuskin. Käsittämättömän röyhkeää ja ikävä kyllä australian ahneus ja rahastus alkaa olla jo melkein suomen tasolla. 

Koska kello oli jo 22.30 ja seuraava lento oli lähdössä heti aamulla, ei todellakaan kiinnostanut maksaa reilusti yli 100€ muutaman tunnin piereskelystä lentokenttähotellissa, joten ajatuksena oli notkua ja nuokkua yön yli kentällä. Muuten ihan hyvä ajatus, mutta hyvin pian selvisi, että Sydneyn kenttä suljetaan aina 23-03 väliseksi ajaksi. Jengiä oli ties kuinka paljon makailemassa terminaalin käytävillä, joten koko porukka kerättiin kasaan, ohjattiin yhteen alueeseen terminaalissa ja ovet säppiin. Mikä älyttömintä, niin eivätköhän ota vielä kaikki juoma/snacks-automaatit yön ajaksi pois päältä. Miksi ihmeessä? Täyttä pelleilyä ja minkäänlaista syötävää tai juotavaa ei siis yön aikana ollut saatavilla. Onneksi ostettiin Tasmaniassa patukoita reppuihin, joita tässä nyt järsin terminaalin kylmällä ja kovalla lattialla maaten. Netti sentään on ilmainen ja pelaa. Voi hyvät ihmiset sentään, että täällä onkin kylmä! Ehkä olisi ollut sittenkin parempi vaihtoehto jäädä ulkopuolelle istumaan.

Tässä muuten hyvä sivusto liittyen nukkumiseen eri lentokentillä: www.sleepinginairports.net/

Palataan taas pian asiaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti