Ongelmat

Terveys


Terveys on sellainen juttu, mikä määrittelee kaiken elämässä - ja siitä ei pääse yli eikä ympäri, vaikka miten rimpuilisi ja riuhtoisi! Kaikki muu on lopulta täysin toisarvoista. Jos tällä osa-alueella tulee jotain isoja ongelmia meille tai läheisille, niin siinä kohtaa vedetään luonnollisesti jarruja päälle.

Tähän asti reissut on mennyt todella hyvin ja olen käynyt kääntymässä lyhyesti lekurilla ainoastaan Floridassa, Thaimaassa ja Palaulla. Ulithin-atollilla sattunut hyvin pieni ja sinänsä harmittoman oloinen koralliviilto aiheutti kuitenkin todella kuumoittavan (kirjaimellisesti) tilanteen. Lähetyssaarnaajien lennot Ulithille tuli nimittäin melko harvakseltaan ja kiitoradalle piti pystyä raahautumaan rinkkojen kera hirvittävässä kuumuudessa, ihmettelemään tuleeko kone mahdollisesti tänään vai ei? Siinä vaiheessa, kun pääsin viimein lääkäriin Palaulla, about koko äijä valui mätää. Joo, ei muistella sitä enää ikinä...

Verrattuna edellisiin pitkiin reissuihin, jolloin pompin kuin joku kenguru maasta toiseen, niin nyt olen jo kärttyisä, vanha pieru. Väsyttää, selkää särkee, närästää, suuta kuivaa, silmät rähmii, korvat vinkuu, varpaasta halkeaa kynsi, ahistaa, happi loppuu ja pierettää. Lisäksi aamuisin kaikki nuoret ihmiset v*tuttaa ja tekee mieli mennä katsomaan onko joku kissa tai orava kulkenut pihan läpi, että voisin pahoittaa mieleni ja valittaa jonnekin! Kaiken lisäksi asun kerrostalossa, joten joudun kiikareilla kyttämään minkälaisia minkkejä siellä oikein liikkuu. Vinkki: tehkää tällaiset reissut ajoissa, älkää odottako!

Budjetti


Koska budjetti jäi nopean lähdön takia vajaaksi, niin todella haastavat ajat on tulossa! Paalua on jonkin verran povitaskussa, mutta mihin se nyt sitten lopulta riittää? Matkan kestosta en pysty tekemään yhtään mitään arviota - se nähdään ja koitetaan elää tilanteen mukaan. Sen verran kuitenkin sanon, että jos tänä talvena lunta näen, niin reissu on epäonnistunut! Minulla ei ole mitään halua tulla mätänemään johonkin pimeyteen ja loskaan! Vihaan talvea koko sydämestäni!

Koko homma toteutetaan siis vuosien varrella kertyneillä säästöillä, eikä mitään tukiaisia tai ylimääräistä tule koko reissun aikana yhtään mistään. Ei penniäkään! Tätä voi siis huoletta lukea myös sellainen ihminen, joka heräilee yöllä hiestä märkänä, että meneekö yhteiskunnan varoja johonkin downshiftailuun. Ei mene! Vuokratuloja omasta asunnosta tulee, mutta ne menee kokonaisuudessaan (ja vähän yli) lainanlyhennykseen ja yhtiövastikkeeseen. Repikää siitä ja miettikää miten kauan itse selviäisitte ilman minkäänlaisia tuloja? Jossain halvoissa maissa Aasiassa selviäisi kyllä mainiosti, mutta tämän kertaiset kohteet tulee olemaan ilkeän kalliita. Nälkä tässä saattaa hyvinkin vielä tulla!

Yhdensuuntaiset liput


Koska tässä reissussa on tarkoitus hyödyntää mahdollisimman paljon kertyneitä lentomaileja (One World), niin liput on ostettava yhdensuuntaisina ja sitä ei usko helvattti sentään Erkkikään, mikä hässäkkä näiden lippujen kanssa on!!! Yksikään maa ei ota sinua vastaan, jos ei ole myös paluulippua kourassa, ja muutenkin olet todella epäilyttävä ihminen jos yhdensuuntaisilla lipuilla liikut. Sellainen "minne tuuli kuljettaa" -matkustelu on pelkkää liikaa kookosvettä juoneiden travellerien harhaista horinaa ja nykymaailmassa täysin mahdotonta!

Varausten hallinnointi


No huh huh! Tässä on kaikki mahdollisuudet, että homma karkaa näpeistä ja jotain tärkeää unohtuu! Ennen kuin reissu on edes lähtenyt liikkeelle, yritän hikikarpalot otsalla kiiltäen hallinoida kymmeniä lentovarauksia, kymmeniä majoitusvarauksia, viisumeita, luottokorttitietoja, pankkitilejä, laskuja, valuuttoja jne. jne. Kaikki vaatii melkein päivittäistä tsekkausta ja aina on mietittävä jo pitkälle tulevaisuuteen.

Vakuutus


Jos vakuutusyhtiöön haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt! Arvatkaapa mitä pitkä matkavakuutus maksaa ja kuinka hankala sellainen on hankkia?

Ruoka


Tämä on iso ongelma. Jollain parin viikon reissulla ei ole mitään väliä mitä roskaa suuhusi työnnät, mutta silloin kun puhutaan kuukausista, niin terveellisen ja ravitsevan ruokavalion ylläpitäminen on todella haastavaa - varsinkin jos budjetti on tiukka. Parhaimmillaan olen pudottanut reissun aikana 10 kiloa ja tällaisesta kävelevästä spagetista se on kyllä ihan liikaa. Jotenkin täytyy yrittää huomioida tätä osa-aluetta tällä kertaa paremmin.

Ekologisuus


Sen tietää, että jos lentokoneilla suhailee ympäri palloa, syö lihaa, viheltelee ja piereskelee mennessään, niin siitä ei mitään ympäristöpalkintoa ole odotettavissa. Jotenkin tätä on pystyttävä kompensoimaan ja tiedostettava ongelmat. Tyynenmeren jätepyörre ja merenpinnan nousu on minulle erityisen tärkeitä asioita, joista haluan ehdottomasti oppia lisää. Ydinvoimaa vihaan koko sydämestäni, ja jos joku ahne mielipuoli kehtaa edes ehdottaa Suomen pohjavesien myymistä (on jo muuten ehdottanut), niin olen valmis vaikka ihmiskilveksi! Toivon todella, että pystyn tässä blogissa kertomaan edes jotain hyödyllistä, mikä auttaa tiedostamaan näitä ongelmia.

Torakat


Näitä kuvottavia nilviäisiä vihaan vielä enemmän kuin talvea! Jaan asumukseni mieluummin vaikka moottorisahamurhaajan kanssa, kuin näiden kuvottavien eliöiden. Himassa jos näen yhdenkin tällaisen ikinä, niin napalmilla lähtee koko talo sileäksi saman tien! Tiedän, että joudun näiden kuvotusten kanssa tekemisiin tällä reissulla monta kertaa ja sitä en odota yhtään innolla!

Koirat


Joo, älkää hätääntykö, tykkään koirista ja kaikista eläimistä, mutta nämä kirotut elukat Tyynenmeren saarilla ei ole mitään ihania naapurin Turreja! Olen aivan täynnä tätä hommaa! Tämähän on selkeästi ihmisten vika kun koiria hylätään ja sitten niistä tulee täysiä mielipuolia. Siinä on vitsit vähissä kun puskasta pamahtaa joku itsensä kirppujen takia aivan verille raapinut raivotautinen hirviö hampaat irvessä. Sellainen jos pääsee puremaan jossain yksinäisellä atollilla, niin tulee aika raivoisat ja vaahtoisat oltavat. Koska ei viitsisi dogeja kookoksilla pommitella, niin mukana on nyt jonkinlainen ultraäänellä toimiva karkotin. Sen ei pitäisi aiheuttaa kipua koiralle, vaan lähinnä pelästyttää ja toivottavasti lopettaa hyökkäyksen. En halua edes joutua testaamaan tätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti