Missio

Nyt julistan juhlallisesti tämän kertaisen mission:

1. Pukapuka (Danger Island)

Se, että listaan Pukapukan ykköstavoitteeksi tälle reissulle on suoraan sanottuna sulaa hulluutta! Tämä paikka edustaa niitä viimeisiä ja edes vähän koskemattomia paratiiseja tällä pallolla - eikä syyttä. Pukapuka on yksi maailman syrjäisimpiä ja mystisimpiä saaria ja tähän paratiisiin pääsy on hyvin haastavaa - ellei mahdotonta! Ei mene reittilentoja, ei ole mitään virallista majoitusta, eikä kukaan tiedä mistään mitään, jos yrität tiedustella.


Selvennyksenä, että nyt ei todellakaan siis puhuta Tahitin Puka-Pukasta (se on ihan eri paikka), vaan monissa kartoissa vielä Danger Island (vaarojen saaret) -nimellä kulkevasta paikasta. Mesta tunnetaan myös huomattavasti lupaavammalla "kauniiden naisten saari" -nimellä, koska kaikki naiset ovat huhujen mukaan aivan uskomattoman kauniita! Vaarojen saari nimitys liittynee osaltaan varmaankin edellä mainittuun seikkaan? Se ei kuitenkaan ole ainut syy miksi haluan Pukapukalle mennä (muka) ja kaiken lisäksi tiedän, että sellainen saari on jo olemassa hiukan pohjoisempana. Koska olen äidin puolelta Vaaran sukua, niin eikö tämä "Vaarojen saaret" ole vähän niin kuin siinäkin suhteessa sopiva paikka minulle??

Sain ensimmäisen kerran vihiä tästä maagisesta paikasta vuonna 2009 Aitutakilla ja sen jälkeen aloin hirvittävällä innolla selvittämään voisiko sinne jotenkin päästä? Vuonna 2011 oli ensimmäinen todellinen suunnitelma toteuttaa tämä projekti, mutta koska se vaikutti silloin täysin mahdottomalta, niin jätettiin idea muutamaksi vuodeksi vielä hautumaan. Nyt on pata kyllä hautunut jo sen verran, että on korkea aika kaivaa lautaset esiin ja alkaa kauhomaan!

Pukapukaa on tehnyt tunnetuksi ja mystifioinut Robert Dean Frisbie, josta kerron innoittajat osiossa hiukan lisää. Saatoinpa vinkata tästä saaresta Madventures-miehillekin, ja sen ansiosta se mainitaan myös loistavassa Mad World -kirjassa unelmakohteena.


Ja jotta ei missio menisi liian helpoksi, niin lupaan, että jos tänne saarelle jollain ihmeen keinolla joskus päädytään, niin yritän metsästää minun aitoon vuoden 1930 Book Of Pukapukaan Robert Dean Frisbien jälkeläisten nimikirjoituksia. Siinä kuulkaas olisikin temppu!

Tuleeko tämä mahdoton missio ikinä toteutumaan? Pysy linjoilla ja seuraa miten käy! Yrityksen puutteesta ei tule ainakaan jäämään kiinni!

2. United Airlines Island Hopper


Tämän olen jo vuosikausia halunnut tehdä! Island Hopper on United Airlinesin (entinen Continental Micronesia) legendaarinen reitti halki syvän Mikronesian ja ainoita nykypäivän oikeasti jännittäviä kaupallisia lentoreittejä. Koska kiitoradat on ainoastaan lyhyitä pätkiä jossain korallin reunalla, niin tässä hommassa on konetta osattava vielä oikeasti lentää - varaa virheisiin ei todellakaan ole! Ei ole heikkohermoisen hommaa lennon osalta, kohteiden osalta, eikä varsinkaan hinnan osalta! Yleensä tämä reitti vedetään kerralla läpi bisnesluokassa ja ollaan jo illalla röhönauramassa, polttamassa sikaria ja juomassa Mai Tai-drinkkejä Honolulun yössä, mutta minä aion perhana sentään (jos homma toteutuu) tulla koneesta ulos joka saarella!

3. Tuvalu

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tuvalu

Koska tässä blogissa olisi tarkoitus hiukan raapaista ilmastonmuutos/ekologisuus -aihetta, niin mikä olisikaan parempi paikka nähdä ja todeta ongelmat kuin Tuvalu? Mahdollista toteuttaa, mutta tämäkin on karmivan kallista! Katsotaan miten äijän käy?

4. Vanuatu Land Diving


Pentecostin saarella, Vanuatulla harrastettavaa "hiukan" extremempää benjihyppyä. Tämä tapahtuma olisi kyllä kiva todistaa omin silmin. Vaatii hyvää ajoitusta ja budjetissa pysymistä.

5. Minun ja Katjan 20v taiteilija juhlakiertue.


Kyllä vain! Toukokuun lopussa, herran vuonna 2016, ollaan oltu Katjan kanssa 20 vuotta yhdessä ja sitä tässä koko reissun aikana olisi tarkoitus juhlistaa! Tässä kohtaa pitäisi vissiin vinkua, että vaikeuksien kautta on tultu voittoon, mutta p*skan marjat! Ei meillä mitään oikeita vaikeuksia ole edes ollut, vaan yhtä hupia ja hulabaloota on koko aika ollut. Samalla linjalla olisi tarkoitus myös jatkaa!


6. Spöringin saari (nykyinen Pourewa) 


Suomalaisen Herman Spöringin mukaan (katso innoittajat osio) nimetty saari Uudessa-Seelannissa. Epäilen vahvasti, että saarelle rantautuminen voi olla melko haastavaa - ellei mahdotonta, mutta katsotaan mitä on tehtävissä.


7. Tahiti


Entisaikojen Etelämerten legendojen tyyssija ja oikea paratiisien paratiisi. Täällä jos jossain olisi pitänyt käydä 1700-luvulla! Nykyisin Tahiti on lähinnä pahimpien kermap*rseturistien tyyssija, mutta maisemiltaan silti sama upea Tahiti vielä. Vaikka kävisi Marsissa ja paluumatkalla kuussa, niin silti joku kysyisi ainoastaan, että kävitkö Tahitilla? Nyt tämä mesta on vaan hoidettava pois listalta! Ainut missio tässä hommassa on yrittää olla kuolematta nälkään - nimittäin Tahitin hintataso on täysin järkyttävä!


8. Japaninkielen opiskelu


Tämähän tulee tapahtumaan joka tapauksessa, mutta saa nähdä riittääkö fyrkkendaalit ihan viralliseen opiskeluun? Japanissa on onneksi ystäviä, jotka on valmiita opettamaan ilmaiseksi milloin tahansa, mutta ne opiskelut menee kyllä yleensä enemmän Asahin tankkaamiseksi joen varrella ja yleiseksi sekoiluksi. En pane pahakseni sitäkään...

9. Sinisen kukan arvoitus


Mikä on tämä salaperäinen "klopetrotterin sininen kukka", josta Pauli Vaara puhuu. Onko tämä joku henkilökohtainen juttu, vai vihje johonkin? Tätä yritän tämän reissun aikana selvittää!


10. Itsensä hukkaaminen


Itsensä löytäminen on nyt päivän sana ja reissareiden iänikuista, väsynyttä perusjorinaa. Näitä juttuja ei vaan jaksaisi millään enää kuunnella. Viimeksi kun katsoin peiliin, niin kyllä se m*lkero sieltä luurasi takaisin - eli, häntä en todellakaan etsi! Mielelläni jätän kyydistä jollain autiolla saarella kyllä jos tilaisuus tulee.

1 kommentti:

 1. Hienoa että ihmisillä on haaveita ja unelmia.
  Olet otettu kun kävitte ennen tätä Tongalla koska ilman unelmia ei elämä olisi mitään.

  http://www.vehkis.net/rtw2002/rtw2002.htm

  Olen vieläkin iloinen kun kävin ennen Madventures TOngalla josta tuli hitti ja sitten paljastui että Ari Vehkanen kävi 3kk ennen autiolla saarella yksin. Olihan se Rikulle tms.myös ihme että mitä vittua.

  Terveisin vehkis vaan

  VastaaPoista