maanantai 12. lokakuuta 2015

Kioto: Tokio Express

Ikävä kyllä havaitsin vasta eilen illalla sellaisen asian, että seuraava maanantai onkin Japanissa lomapäivä, joten moni asia meni nyt hyvin, hyvin hankalaksi. Jäipä tämäkin nyt kaikessa kohelluksessa huomaamatta perskules sentään!

Ensinnäkin hotellin saaminen Kiotosta osoittautui tälle viikonlopulle täysin mahdottomaksi, eikä Osaka ollut yhtään sen helpompi juttu: ainoastaan yksi (ja tietysti melko kallis) hotellihuone löytyi pitkän etsimisen jälkeen. Suosittelen todellakin ottamaan ajoissa huomioon nämä Japanin lomapäivät matkasuunnitelmissa, eikä kannata yrittää liikkua niinä päivinä yhtään mihinkään! Hotellihinnat pomppaa kohti taivasta välittömästi, jos joku lomapäivä on edes lähipiirissä.


Umekoji-puisto.
Lähdettiin kuitenkin kaikkia järjen sääntöjä uhmaten, kello 10 aamulla, matelemaan Nagoysta junalla kohti Kiotoa ja aivan järjetön ryysis tietysti oli joka puolella, junista nyt puhumattakaan. Siis aaaaaargh!! Isojen laukkujen kanssa liikkuminen valtavan ihmismäärän keskellä on jotain sellaista, mihin ei haluaisi ikinä joutua ja tänään sitä herkkua oli tarjolla oikein tuutin täydeltä. Ai, että!!! Matka-aika Nagoysta Tokioon oli hitaalla junalla noin 3 tuntia.

Seuraava karmea totuus paljastui Kioton asemalla, jossa ei yhtä ainoaa lokeroa laukuille vapaana -  siis ei kerta kaikkiaan yhtään! Kierrettiin kaikki mahdolliset paikat läpi ja viimein pitkän ja epätoivoisen etsimisen jälkeen, ihan säkällä yksi tyhjä loota löytyi kaukana asemasta.

Oltiin sovittu, että mennään lauantaina Kioton ystävien kanssa Umekoji-puistoon hengailemaan, joten nyt kun laukut oli viimein saatu säilöön, käveltiin suoraan ystävän haciendalle Kawaramachille ja jatkettiin siitä sitten kaikki yhdessä bussilla puistolle. Hiukan oli viileähkö ilma tänään, mutta hyvin silti väkeä puistossa ja ihan kiva meininki. Kaverin lapset (poika 4v ja tyttö 2v) oli myös muutaman tunnin meidän mukana puistossa.

Oltiin johonkin kello 19 asti puistossa, jonka jälkeen alkoi tulla sen verran viileää, että päätettiin siirtyä kaverin kämpille jatkamaan juhlia ja valmistamaan perinteistä "viileän ilman ruokaa", Nabea. Nabe on ehdottomasti yksi minun lempiruokia Japanissa ja sitähän voi mainiosti valmistaa talvella suomessakin. Ehkä tässä illan aikana tuli muutama olutkin Naben kyytipoikana vielä juotua. Seitsemän ihmistä oli tänään paikalla meidän Kioton porukassa ja todella hauska ilta jälleen kerran.


Nabe.
Kello 23 imaisin vauhdilla viimeiset shochut lasista, taksilla asemalle ja viimeisellä junalla takaisin Osakaan. Tämä viimeinen juna näin viikonloppuisin on Japanissa kyllä sellainen kokemus, joka kannattaa ainakin kerran elämässä tulla kokeilemaan. Siis aivan käsittämätön meininki! Jurrista jututtajaa todellakin riitti ja melkein mentiin ohi koko asemastakin, kun oli niin hauskat keskustelut käynnissä. Kukaan ei normaalisti yleensä uskalla testata englanninkielentaitojaan, mutta sitten pienessä maistissa kaikki haluaa kokeilla. Matka-aika Kiotosta Osakaan on noin 30 minuuttia tavallisella junalla. Shin-Osakalla vielä kävely sateessa hotellille ja se päivä oli sillä taputeltu.

Koska sunnuntaina meidän bussi Tokioon oli lähtemässä vasta kello 23.30, niin päätettiin viettää koko sunnuntaipäivä ennen bussin lähtöä Osaka Spa world-kylpylässä, jossa olikin tänään kivasti Halloween teema meneillään. Hämmentävänä Halloween-kylpyläkokemuksena oli tänään ladyboy-tyyliset tapaukset, joilla yläosasto naisten välineistöä ja alaosasto miesten välineistöä. What?? Tämä oli nyt kyllä minulle ihan uusi juttu. Eihän tässä tiennyt, minne pitäisi silmänsä laittaa, vai laittaisiko suosiolla kokonaan kiinni? No kukin tyylillään. Nämä tapaukset voisivat kai ihan hyvin olla kummalla kylpylän puolella tahansa? Samanlainen nahkapallojen tuijotus jatkui ikävä kyllä myös sisällä saunassa, jossa oli ruudulla menossa parhaillaan kiihkeä baseball-ottelu. Sinänsä ihan hauska kokemus katsella ottelua saunassa, mutta ehkä mielummin rentoutuisin saunassa kuitenkin ilman tv:tä. Välillä kävin tempaisemassa kylmän jäätelön ravintolassa ja todella nopeasti meni päivä. Tämä oli varsin hyvä idea viettää päivä näin.

Kello 22 lähdettiin suuntaamaan Osakasta jälleen kerran kohti Kiotoa, koska meidän yöbussi kohti Tokiota oli lähdössä sieltä. Ihan älytöntä ravaamista edestakaisin nyt tämä touhu, mutta minkäs teet. Bussi oli kyllä ihan kiva, koska kaikille matkustajille oli oma verhoilla rajattu loossi ja penkin sai laskettua melkein makuuasentoon. Pitkä yö, mutta tulihan siinä ehkä muutama tunti kuitenkin nukuttua. Yöbussi Kiotosta Tokioon maksoi 55€/lärvi ja matka-aika oli noin 8 tuntia. Hiukan oli kova hinta verrattuna "normaalibussiin", mutta ihan kiva ja positiivinen kokemus. Minun ei kyllä kannata mistään omasta loosista bussissa maksaa, koska en nuku kuitenkaan.


Kuntoilutuokio puistossa.
Bussi oli Tokiossa aamulla kello 7.20 ja siinä olikin sitten ihmettelemistä, että missä saadaan tämä väliaika ennen hotelliin pääsyä vietettyä? Päätettiin ottaa kaupasta aamupalat ja suunnata Shinjukun puistoon jumittamaan, jossa menikin aamupäivä kuntoillessa ja aurinkoa ottaessa. Jotain hyötyä oli tästäkin turhasta aamupäivästä. Ajoittain meinasi kyllä väkisin nukahtaa pystyyn.

Kello 14 hypättiin Shinjukulta junaan ja suunnattiin Flexstay Inn-hotelliin, joka sijaitsee rauhallisella Tokiwadain alueella ja tämä on enemmänkin sellainen huoneistohotellityyppinen ratkaisu, missä ei ole siivouksia, eikä vastaavia juttuja ollenkaan. Oikein toimiva ja halpa. Ainut vaan, että suihkussa ei mahdu seisomaan kunnolla lyömättä päätään kattoon ja jalat jää hiukan sängystä ulos. Hinta kuitenkin kahden hengen huoneesta vain 40€/yö, jota voi Tokiossa kyllä pitää todella halpana hintana. En valita.

Ja nyt on pää kyllä niin jumissa, ettei paljon läppä lennä! Hohhoijaa! Pakko huilata hetki ja miettiä jatkoa. Paljon olisi juttuja Tokiossa listalla, jotka pitäisi ehtiä toteuttaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti