maanantai 5. elokuuta 2019

Lähtö: Tuhannen ja yhden yön lennot

Hyvää huomenta - taas mennään!



Tämän kertainen reissu käynnistyi erittäin hyvissä, joskin hiukan sekavissa olotiloissa, 5.8.2019 kello 04:30 Kotkan Katariinan kaupunginosassa, jossa ollaan siis viime aikoina piileskelty Katjan vanhempien yläkerrassa vesivahinkoa paossa. Se täytyy ihan suoraan sanoa, että ihan näin "soitellen sotaan" ei ole koskaan vielä reissuun lähdetty, ja koska viimeiset viikot on olleet yhtä hulabaloota, niin hetkeäkään en ole pystynyt matka-asioille viime päivinä aikaa uhraamaan. Nyt ei auta kuin toivoa, että ensimmäiset varaukset on oikein tehty ja kaikki tarvittava tilpehööri on matkalla mukana. Ainoastaan ensimmäinen kohde (ja poistuminen sieltä) on tässä kohtaa varattu ja kunhan päästään perille, alan välittömästi selvittämään jatkomahdollisuuksia. Yhdensuuntaisella lipulla ei juurikaan pääse maailmalla enää mihinkään, joten suosittelen pitämään aina huolen, että jonkinlainen todiste on olemassa siitä, että olet myös häipymässä maasta. 

Hiljalleen valkenevan, kylmän kirpeän ja vienosti omenille tuoksuvan elokuisen aamuyön halki suunnattiin kohti bussiasemaa, jossa oltiin hyvissä ajoin ennen punaisen bussin kaartamista laiturille. Tästä samasta paikasta on moni seikkailu vuosien varrella alkanyt ja oli se vaan hieno tunnelma taas täälläkin kertaa. Mutta olipa samalla järkyttävän kylmä, kun ei ole takkiakaan mukana matkassa. Sain samalla onneksi viestin ystävältä japanista, että 37 astetta on lämmintä, joten eiköhän tässä ala tunnelmat pian lämpenemään.

Ensimmäisenä matkaosuutena tänään siis Onnibussipäräytys Kotkasta Helsinkiin ja hintaa sille lystille tuli 7€/henkilö. Tsadissa pikainen siirtyminen täpötäydellä spåralla Länsisatamaan ja siitä täpötäydellä laivalla heilurit heilahtaen yli suomenlahden Tallinnaan. Hinta 9€/lärvi. Jostain järjettömästä syystä Tallinnasta lähteminen on nykyään yleensä niin paljon halvempaa, että tällainen reititys on pakko valita. Vinkki: Jos olet lentämässä japaniin, tarkista aina lähtö myös Tallinnasta, koska viime aikoina eroa on ollut satoja euroja. Käytän mielummin kyllä aina suoria lentoja, silloin kun se vaan on mahdollista, mutta jos hintaero on satoja euroja per henkilö, niin silloin se ei ole mahdollista.


Koska lento Tallinnasta oli lähdössä vasta kello 18.40, käppäiltiin kaikessa rauhassa reppuinemme satamasta vanhaan kaupunkiin ja käytiin pienen kierroksen jälkeen syömässä mainiossa Wok To Walk-ravintolassa. Olihan se nyt melko koomista, että piti jo tässä vaiheessa aasialaista ruokaa saada, mutta ei nyt vaan maltettu odottaa tällä kertaa pidempään. Marketista haettiin vielä muutama donitsi kyytipojaksi ja koska aikaa oli vielä reilusti, päätettiin lähteä kävellen kohti lentokenttää. Olipa tänään valtava määrä turisteja Tallinnassa, ja vanhassa kaupungissa liikkuminen reppujen kera oli jo melkoisen rasittavaa puuhaa.

Välitauko kävelyssä pidettiin uudenkarheassa Mall of Tallinn-ostoskeskuksessa, joka on erittäin hieno ja mikä parasta siellä on myös kaikenlaista japanilaista tilpehööriä myyvä Mini Sou kauppa. Pitikö sinnekin nyt mennä sitten, kun juuri ollaan japaniin menossa? Häh? Niin tai näin, niin hyvä kauppa on! Pelottavan hiljaista oli tässä ostoskeskuksessa kyllä ja olisi kiva tietää, miten nämä oikein pärjää taloudellisesti täällä? 

Kello 15.30 aikoihin lähdettiin kävelemään loppupätkä lentokentälle, jossa oltiin edelleen ihan liian aikaisin, vaikka miten yritettiin tätä tulemista venyttää. Mutta se asia tuli nyt ainakin tässä testattua, että hyvissä olosuhteissa matka satamasta lentokentälle on melko helposti käveltävissä - paitsi , että kaikkien viimeviikkoisten riuhtomisten seurauksena, joka ikistä paikkaa särkee ja pakottaa.


Turkish Airlinesin lento (melko vanhahko Boeing 737-800) kohti Istanbulia lähti Tallinnasta aivan ajallaan kello 18.40 ja noin kolmen tunnin päästä oltiinkin jo upouudella Istanbulin lentokentällä ihmettelemässä ja odottelemassa jatkolentoa. On tämä uusi kenttä vaan melkoinen laitos! Vaihtoaikaa tässä oli noin neljä tuntia ja siinä todellakin ehti kiertelemään ja maistelemaan jokaisella kojulla halvaa ja baklavaa, joten sokeritasot oli ainakin tässä kohtaa kunnossa. Aika hurjasti alkoi nyt kyllä väsyttämään ja saas nähdä, miten koomassa tässä voi oikein olla, kun Tokioon asti joskus kaukana tulevaisuudessa päästään?

Kello 24 vedin päivän kirjanpidon kiinni ja laskin ensimmäisen matkapäivän kassan. Tässä tulee nyt erittely: (Huomatkaa, että kyseessä on aina yhden henkilön kulut, joten esim. meidän tapauksessa kaikki kerrotaan tietysti kahdella).

Päiväbudjetti 5.8.2019:

Bussi Kotka-Helsinki 7€
Raitiovaunu 2,80€
Laiva Helsinki-Tallinna 9€
Ruoka Tallinnassa 4€
Donitsit + pulla + juoma 2€
Lento Tallinna-Tokio 323€


Yhteensä: 347,80€/lärvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti