sunnuntai 4. elokuuta 2019

Blogin paluu: Uusi alku ja jeesustelun loppu!

Olen erittäin pahoillani, mutta tämä blogi nousee nyt yllättäen
eloon, kuin joku hirvittävä torakka, joka makaa selällään ja esittää kuollutta, heräten yhtäkkiä henkiin ja vilistäen täysin päättömästi pitkin maita ja mantuja.

Viva la Vehkanen! 


Ja sanon heti ensimmäiseksi, että tämän kertainen blogi ja matka on omistettu minun matkailuinnoittajalle ja hyvälle ystävälleni Ari Vehkaselle, joka ikävä kyllä poistui viime marraskuussa muihin ulottuvuuksiin matkailemaan. Ari oli oikea nykypäivän Robert Dean Frisbie. Arin äkillinen poistuminen oli sellainen hirvittävä pommi, josta en ole tähän päivään mennessä oikein selvinnyt - enkä varmasti kokonaan ikinä selviäkään. Sen tiedän, että tämän kertainen matka tulee taatusti tuntumaan todella yksinäiseltä ilman Vehkiksen kommentointia ja kuittailua. Mr. Vehkanen edusti minulle sellaista ultimate matkailuhahmoa, joka painoi menemään ympäri palloa sata lasissa ja aina selvisi kuin ihmeen kaupalla kaikesta. Vielä viimeisenä iltana Ari oli lähettänyt minulle messengerissä myöhään illalla viestin, johon aamulla vastasin, mutta se oli jo liian myöhäistä. Tongan kingi oli poissa. Ari matkaili ympäri maailmaa, mutta niin se vain koti ja pysähtyminen oli tässäkin tapauksessa se vaarallisin juttu.

Tykkäsin erittäin paljon Arin hulvattomasta kirjoitustyylistä, joka perustui aina (ja vain) juuri sen hetkisiin tunnelmiin ja tapahtumiin. Millään muulla ei ollut väliä. Omissa kirjoituksissa olen häpeäkseni tähän asti saattanut tiedostamatta päättää jo, mitä mistäkin paikasta "pitää" kirjoittaa, että pysyy hyväksyttynä kaikenmaailman "höpöhöpö-jeesusteluporukoissa" - mutta siihen tulee nyt Vehkasen kunniaksi muutos! Minulla ei ole tarvetta olla yhtään missään porukoissa enää. Ei voisi vähempää kiinnostaa. Koska itse olen lennellyt, piereskellyt ja vihellellyt ilman huolen häivää ympäri maailmaa, niin en todellakaan ole oikea henkilö aiheesta kenellekään muulle pätemään. Olen täysin eri mieltä tahojen kanssa, jotka väittää, että nyt pitäisi enää matkailla vain kotimaassa. Ei millään pahalla, mutta tällaiset rikkaassa länsimaassa matchakupin äärellä (huom. olen itse matchan suuri ystävä) saadut jeesusteluideat on ihan täyttä tuubaa! Moni todella köyhä maa, joka nyt elää pelkästään turismilla joutuisi aivan täyteen kaaokseen ilman turistien dollareita. Tätäkö halutaan nyt sitten? Pääasia, että saa vaan omaa sädekehää taas loistamaan kirkkaammin. Itse olen matkamies jo useammassa polvessa enkä mikään netti-inisijä, joten hoitakoot nyt jotkut muut sen asian minun puolesta. Ja saan sanoa tämän, koska olen itse osallistunut näihin juttuihin, mutta tällä hetkellä koko vihertouhu alkaa muistuttamaan kaikkine ehdottomuuksineen, vihaisuuteneen ja hihhulointeineen jotain häiriintynyttä kulttia ja minähän en mihinkään uskontojuttuihin koske pitkällä tikullakaan! Kannatan edelleen rakentavan/positiivisen asenteen ja teknologian kehityksen kautta tapahtuvaa muutosta, mutta en mitään vaahto poskella raivoamista, toisten matkakuvien kateellisena paheksumista ja suomalaisten syyttämistä kaikesta maailman pahuudesta. Tiedän porukkaa jotka oikeasti kärsii jo jostain ilmastoahdistuksesta ja kuvittelee, että maailmanloppu tulee hetkenä minä hyvänsä. Voin vakuuttaa, että omalta osaltani jatkan vastuullisesti toimimista parhaani mukaan ja kunnioitan myös muiden mielipiteitä, mutta kaikenlainen paasaus ja oman kuoren kiillottaminen on nyt tässä kohtaa ohi. Kaikki viherjeesusteluksi tulkittava teksti tuleekin tällä kertaa vihreällä kirjoitettuna, joten voit helposti hypätä aina sen pätkän yli. Vanhoja tekstejä en toki ala muokkaamaan, vaan ne edustaa sitä aikaa ja nyt taas mennään uusin tuulin eteenpäin. Viime reissulla minulle sanottiin, keskellä pahimpia uppoamisen uhan alla olevia paikkoja, että älä sinä näitä asioita pohdi ja huolehdi: Jumala hoitaa kyllä hommat! Olen sinänsä samaa mieltä, että Jumala hoitaa kyllä varmasti hommat, mutta siitä en löisi vetoa, onko hän tässä tapauksessa samassa joukkueessa ihmisen puolella.

Jos nyt pysytään hetki vielä ikävissä asioissa, niin toinen pommi oli tammikuussa omassa asunnossa tapahtunut vesivahinko (vedet tuli yläkerrasta katon läpi), joka tuhosi kaiken sen valtavan työn, mitä olin vuosien varrella kämppään sisustanut ja tuunaillut. Irtaimistoa lukuunottamatta jotakuinkin kaikki tuhoutui ja tätä kirjoittaessa asunto on edelleen remontissa. Jää nähtäväksi palataanko siihen asuntoon enää ikinä, mutta erittäin masentavaa oli pitkän aikaa. Muuten kaikki onkin sitten viime näkemän mennyt about samalla kaavalla kuin ennenkin. Töitä on onneksi riittänyt ja tsygäilen ketjut solmussa menemään pitkin suomen Floridan kivisiä katuja. Kutsun kotkaa suomen Floridaksi, koska tilastojen valossa Kotka on suomen aurinkoisin kunta ja toisekseen mahdollisuus jäädä jonkun 100-vuotiaan papan yliajamaksi (autolla tai K-marketin ostoskärryllä) on vähintäänkin yhtä ilmeinen kuin Floridassa. 

Tämän kertaiseen reissuun kipinänä toimi yli vuosi sitten tullut tieto, että työpaikalla saattaisi olla iso remontti edessä ja siihen kohtaan saattaisi olla mahdollista saada jonkinlainen pätkä palkatonta lomaa? Säästäminen käynnistyi välittömästi ja kaikista ikävistä vastoinkäymisistä huolimatta, jonkinlainen matkabudjetti on nyt saavutettu. Nyt vaan katsotaan, mihin se saadaan venymään? Tulee kyllä olemaan täydellinen mysteeri. Pyrin ilmoittamaan tässä blogissa aina välillä päivittäisiä kulutietoja, niin pääset hiukan jyvälle, miten paljon (tai vähän) saa päivässä tällaisella reissulla paalua palamaan. 

Niin ja Katja on tämänkertaisellakin reissulla toki "hiljaisena yhtiökumppanina" taas mukana ja uskon, että meidän matkailutiimi toimii yhtä hyvin kuin aina ennenkin.

Mutta nyt homma käyntiin! Jos olet tässä kohtaa vielä lukemassa, niin olet erittäinkin tervetullut taas mukaan tämän kertaiseen seikkailuun! Ja sitä ei muuten tiedä erkkikään mitä on luvassa, koska en ole ehtinyt suunnittelemaan yhtikäs mitään. Mutta käyhän välillä aina kurkistamassa, missä mennään! Olen vanha, vihainen mies, jonka ei pitäisi käyttää kuin lankapuhelinta ja telefaksia, mutta tällä kertaa yritän huvikseni päivittää myös "nuorten suosimia" instagram ja youtube-kanavia. Etsi sieltä samalla nimimerkillä, jos kuvat ja videot on enemmän sinun juttusi kuin turhanpäiväinen jorina.

Eteenpäin, sanoi mummo kotkalaisen marketin kassajonossa, kun ostoskärryillä ihmisten yli jyräsi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti