lauantai 9. huhtikuuta 2016

Mele: Rauhaa ja armoa (meitä on k*setettu!)

Meidän kämppä?
Koska Port Vilan pössis alkoi todella rankasti rasittamaan, päätettiin perjantaina vaihtaa maisemaa hiukan rauhallisemmille seuduille ylös Meleen. Aamulla kirjauduttiin ulos Mooringsilta ja käytiin vielä keskustassa hetki myrkyttymässä ja ostamassa kaupasta kaikenlaista tarpeellista mukaan (lue: olutta), koska seuraavassa majoituksessa ei olisi tiettävästi kauppaa lähimaillakaan.

Kun palattiin kello 14 aikoihin takaisin Mooringsille, pyydettiin vastaanottoa tilaamaan taksi, mutta jostain syystä pysäyttivätkin meille paikallisen "bussin", joka oli menossa kaiken lisäksi ihan vika suuntaan. Kuski kyseli, että minne ollaan menossa ja vaikka näytin puhelimen ruudulta ja tavallisesta paperikartasta, niin suunta oli silti koko ajan ihan minne sattuu. En tiedä mikä tässä oikein oli ongelmana? Äijä vaikutti tavallaan kyllä ihan vilpittömälle. Lopulta pitkän sekoilun jälkeen päästiin perille Meleen ja olkoot bussi tai ihan mikä tahansa, niin taksin hinta 2500 (20€) jouduttiin tätä huvista taas joka tapauksessa maksamaan. Melkein teki mieli alkaa rähisemään, koska kuski itse sohelsi tämän homman, mutta sain kuitenkin pidettyä vielä pääni kylmänä. Eihän tässä mitään ongelmia, rauhallinen viikko paratiisissa edessä! Rauhaa ja armoa!


Paratisin tunnelmaa
Olipa todellakin keskellä ei mitään tämä majoitus ja ainakin raikasta tulisi seuraavat päivät olemaan. Pihapiirissä vallitsi täydellinen hiljaisuus.
Mahtava homma! Taksi kaartoi horisonttiin ja lähdettiin innostuneena etsimään majoituksen vastaanottoa, joka kyllä pian löydettiin, mutta yllättäen ei ketään paikalla ja kaikki ihan hujan hajan ympäriinsä. Mitäs ihmettä tämä nyt oli? Nyt alkoi mennä jo hiukan liian rauhalliseksi tämä homma ja eihän täällä jumankauta ollut yhtään ketään! Koko paikka näytti sille, että sieltä oli lähdetty pikavauhtia ja jätetty kaikki levälleen. Kasvit rehotti valtoimenaan, ovia oli naulattu umpeen, pöytiä oli nurin ympäri pihamaata ja kellokin oli pysähtynyt vastaanoton seinällä. Tunnelma oli todella aavemainen. Käytiin hiukan tutkimassa aluetta ja kyllähän tässä nyt alkoi paljastua epämiellyttävä totuus, että meitä oli huijattu totaalisesti ja jäätiin ilman majoitusta keskelle ei mitään! Kuvissa hienolle näyttänyt paikka oli todellisuudessa aivan hirvittävä, sykloonin tuhoama läävä ja koska varaus oli hotellivaraussivuston kautta jo kokonaan maksettu, niin 532€ hulahti kuin kankkulan kaivoon. Hetken ahdisti ja teki mieli pistää loputkin paikasta palasiksi, mutta tämä oli jo niin tökerö huijaus, että eihän tätä voinut lopulta kuin nauraa. Sattuuhan sitä. Rauha olkoon kanssanne! Otin iloa irti kolkuttelemalla ovia ja huutelemalla, että palvelua, palvelua! Netti ei toimi! Kahvi on kylmää ja olut lämmintä! Pakko sanoa vielä tähän, että tämä huijaus ei liity itse Vanuatuun sinänsä mitenkään, koska nämä omistajat on kyllä ihan länsimaisia ihmisiä. Häpeä olkoon ikuisesti heidän kanssaan.

Ei siis auttanut mikään muu kuin lähteä kävelemään pölyistä hiekkatietä takaisinpäin ja pitkän kävelyn jälkeen päädyttiin hyvin hienon näköisen Island Magic Bungalow-hotellin edustalle. Nyt oli ainakin juomista saatava, maksoi mitä maksoi! Täysin tyhjää oli täälläkin, eikä yhtään asukasta. Löydettiin kuitenkin omistajat toimistosta ja kerrottiin heille tilanne ja kysyttiin, voisivatko he mitenkään ystävällisesti soittaa taksin paikalle, että päästään keskustaan etsimään jotain muuta majoitusta. Island Magicin omistajat olivat hyvin järkyttyneitä kuulemastaan ja yllättivät meidät totaalisesti sanomalla, että ei muuta kun laukut huoneeseen, saatte olla täällä ilmaiseksi tämän yön ja rauhassa etsiä netistä majoitusta huomiselle. Tämä oli kyllä todella hieno juttu, koska pimeäkin oli jo laskeutumassa Melen ylle ja hommat olisi mennyt tosi hankalaksi. En usko, että montaa kertaa elämässä törmää näin hyviin ihmisiin. Heillä ei ollut mitään syytä tai järkeä meitä auttaa, mutta näin he vaan toimivat. Maailma ei sittenkään ole läpeensä paha. Kokeileppa samaa Suomessa: "Joo huoneita löytyy kyllä - se olisi sitten 140€/yö kiitos. Jos tarvitset muovilusikoita kahvin sekoittamiseen, niin se on 0,50€/lusikka. Kortti vai käteinen?"


Viihtyisä pihapiiri
Koitin pitkälle yöhön etsiä netistä uutta majoitusta ja nähtiin myös alunperin varatun majoituksen Facebook-seinällä ilmoitus, että paikka on täysin yllättäen suljettu ja kaikki varaukset on peruutettu. Aika uskomatonta, että hotellivarauspalvelusta ei kukaan ollut viitsinyt vaivautumaan tällaista ihan "pikku seikkaa" ilmoittamaan. En pysty soittamaan heille, koska puhelimet ei pelaa ja sähköposteihin heitä ei ilmeisesti kiinnosta vastata? Samalla nettietsinnällä löytyi myös arvosteluja alkuperäisestä varatusta majoituksesta ja olivat näköjään huijanneet muidenkin rahoja. Hyvin epäluotettava paikka on koko ajan siis ollut kyseessä, eli älä ikinä vahingossakaan varaa kyseistä paikkaa! Kyseisen huijaripaikan nimi on Tara Beach Bungalows. Normaalisti tutkin kaikki arvostelut ja tiedot, mutta tällä reissulla on niin paljon varauksia listalla, että kaikkea ei vaan ehdi tutkia - ja heti käy näin. Lauantaiaamuna herättiin aikaisin ja päädyin varaamaan ihan tästä läheltä majoituksen, joka lupasi "yövy 7, maksa 3 tarjousta". Melko hyvä diili ja hinnaksi jäi tässä tapauksessa noin 36€/yö. Mukava olisi ollut jäädä tähän Island Magiciin tukemaan heidän toimintaa, mutta paikka on vaan ehdottomasti meille liian kallis. Itsekin he sanoivat, että tämä on reppureissaajille ymmärrettävästi hiukan liian kallis paikka. Ei mahda mitään. Kiiteltiin heidät kuitenkin vielä perinpohjaisesti ennen lähtöä ja tullaan varmasti tänne asumaan myöhemmin, jos jostain joku yllättävä potti napsahtaa tilille.


Nyt ketuttaa!
Käveltiin samaa - jo hyvinkin tuttua - hiekkatietä pitkin Benjor Beach Club-nimiseen paikkaan, josta saatiin huone heti kello 09, vaikka varausta ei vielä heidän tiedoissa näkynytkään. Täällä oli meidän lisäksi pari muuta ihmistä asumassa, mutta ikävä kyllä tyhjiä bungaloweja kymmeniä. Paikka vaikutti oikein mainiolle ja hintaan kuuluu kajakit, snorkkelit, minigolfit, petanquet, ynnä muut pelit ja vehkeet. Täälläkin on vuosi sitten sattuneen sykloonin jäljiltä vielä paljon korjattavaa, mutta pikku hiljaa koko paikka varmasti tulee takaisin hienoon kuntoon. Ainakin koko ajan täällä jotain naputellaan ja väsätään.

Nyt on siis tilanne taas hallinnassa ja tässä majoituksessa tullaan varmasti meidän Vanuatun loppupäivät viettämään. Olipa hiukan ikävä ikävä tapaus, mutta tällaisiin juttuihin täytyy vaan näissä "hiukan syrjäisemmissä" paikoissa matkatessa aina varautua. Rahat on kyllä saatava takaisin tai... 

Rauhaa ja armoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti