maanantai 11. tammikuuta 2016

PCB: Have yourself a very expensive Christmas!

Hou, hou, hou! Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille lukijoille! Joulu tuli ja meni täällä Floridassa varsin rauhallisesti ja viihtyisästi. Oli ruokaa, juomaa, saunomista, uimista ja kaikkea mitä ihminen voi elämässään ikinä tarvita. Pelikaanit hienosti liiteli kunniakierroksia parvekkeen ohi ja ilmakin oli varsin lämmin ajankohtaan nähden, joskin ajoittain hiukan epävakainen. Ostettiin kaupasta pieni, valmiiksi paistettu, hunajamarinoitu kinkku, joka oli alustavista epäilyistä huolimatta todella hyvää! Itse asiassa jopa niin hyvää, että ostettiin joulun jälkeen vielä toinenkin ja ahmittiin se ahneisiin kitoihimme.

So far, so good - tähän saakka siis kaikki mahtavasti. 


Joulupäivänä Katja sitten yhtäkkiä huomaa: "hei, puuttuuko sinulla alahampaasta pala?" Kun katson peilistä, niin jonkinlainen jääkiekkoilijahan sieltä jumaleizon sentään kyttää takaisin ja alaetuhampaasta todellakin iso pala murtunut! Ei mitään hajua, missä kohtaa se on hajonnut, eikä muistaakseni joulunakaan mitään perisuomalaista turpasaunaa otettu. Ja juuri kävin ennen reissuun lähtöä hammaslääkärissä huollattamassa koko kaluston! Hiukan alkoi tässä kohtaa suoraan sanottuna leppoisa joulutunnelma "rakoilemaan", otti pannuun, ahdisti, hikoilutti, närästi ja pieretti - mutta minkäs näille voi? 

Hetkinen oli pähkäiltävä, että mitäs nyt tehdään, koska vakuutushan ei tällaisia juttuja taatusti korvaa ja hammaslääkäri Yhdysvalloissa maksaa todella paljon! Seuraava vaihtoehto oli, että joku poppamies repii sen hampaan mätääntyneenä irti jossain Tyynenmeren autiolla saarella myöhemmin ja saan ties minkä polion ja kuolion - joten kyllähän tämä nyt oli vaan pakko maanantaiaamuna käydä lähimmällä hammaslääkärillä ainakin tarkastuttamassa. Onneksi tässä oli Google mapsin mukaan yksi hammaslääkäri sopivasti ihan lähettyvillä.

Maanantaiaamuna sitten tallustelin synkkien pilvien saattelemana hammalääkärille, josta sain onneksi heti ajan tarkastukseen. Hampaalle olisi hammaslääkärin mukaan pitänyt tehdä vaikka mitä, mutta sanoin, että tehdään nyt ihan vaan välttämättömät jutut, joilla voin selvitä jonkun aikaa eteenpäin. Sitten viilattiin, pisteltiin puudutuksia, porailtiin ja tuskailtiin ikuisuudelta tuntuva aika - ja ulos kassan kautta 795 dollaria (noin 750€) köyhempänä! Aaaaargh! 

Tiesin, että tästä tulee kallis lasku, mutta kyllä tämä ylitti pahimmatkin kauhukuvat. Hetken ahdisti oikein tosissaan ja puski kylmää rengasta hanurin alle, mutta tein pieniä laskutoimituksia loppupäivän ja päätin siirtää kylmästi joitakin tulevia maksuja hiukan pidemmälle tulevaisuuteen. Näin tästä ehkä jotenkin selvittiin? Oliko hammaslääkäri sitten jotenkin paljon kehittyneempää ja huipputasoista täällä, joka selittää hinnan? Ei todellakaan ollut. Uusivuosi oli todella kiva, vaikka sää ei ollut mitenkään suosiollinen ja vettä tuli ajoittain inhottavasti niskaan. Perinteenä täällä on pudottaa 10 000 rantapalloa alkuillasta ihmisten pomputeltavaksi ja puolenyön aikaan taasen laskeutuu iso rantapallo alas rakettien ja musiikin säestämänä. Todella kiva ja omalaatuinen idea. Käytiin alkuillasta myös saksalaisessa oluttuvassa, jossa oli näin Floridaksi yllättävänkin aito tunnelma, eli hanurimusiikkia riitti ja tuopit oli mielettömän kokoiset. Käytiin jossain rokkibaarissakin vilkaisemassa, mutta siellä olisi pitänyt kyllä olla ongenkoukku maastolippiksessä ja ruutupaita, että olisi uskaltanut yhtään pidemmälle.

Okei, nyt aletaan pikku hiljaa valmistautua taas jatkoon ja tarkoituksena olisi laittaa karavaani jälleen liikkeelle 19. tammikuuta alkaen. Siitähän tämä homma sitten vasta todella alkaa. Viime päivinä on ollut havaittavissa hiukan stressitasojen kohoamista, koska tässä kohtaa pitää vetää tämän retken kannalta tärkeitä ja isoja päätöksiä. Kaikkeen ei tietenkään budjetti riitä, joten hiki otsalla koitetaan tehdä oikeita valintoja. Sen voin kuitenkin sanoa, että hienoja juttuja on tulossa, joten kannattaa pysyä kuulolla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti