tiistai 29. syyskuuta 2015

Amagasaki: Ei se ole mies, eikä mikään!

Sillalla
Pauli Vaara kirjoitti: "Ei se ole mies, eikä mikään, joka ei Forssasta Poriin kävele" - joten päätin aamulla herätessä, että pärkhele, ei se ole mies, eikä mikään, joka ei Amagasakista Osakaan kävele!

"Minä siis läksin yksin kohti uusia maisemia. Enkä minä karttaa katsellut"

Enkä muuten katsellut minäkään, koska navigaattori huuteli ohjeita korvanappeihin koko ajan, kun rallattelin vaan menemään. Ajat muuttuu - mutta muuttuuko ihminen ja mihin suuntaan?

No, melko helppo kävelyhän tämä oli, eikä tehnyt edes tiukkaa. Ainoastaan noilla kammottavilla, kilometrin pituisilla silloilla oli ongelmia, kun aurinko porotti suoraan päin pläsiä ja pelkäsin, että jumankauta grillattu ja pakokaasuilla savustettu nahkiainen hoippuu sieltä sillalta ulos! Minulla on sen verran Etelä-Eurooppalaista geeniä varastossa, etten yleensä pala, mutta nyt kyllä nähdään "mitä löytyy alta kuoren?" Ihan tolkuton paahde!

Perillä.
Maisemat ei alkumatkasta todellakaan olleet mitään "esteettisiä elämyksiä" - ja tämä Osaka on muutenkin joiltain osiltaan hiukan rankkaa katseltavaa herkille silmille. Lopussa, kun pääsi talojen suojassa kävelemään, niin pystyi kiristämään tahtia huomattavasti ja alkoi matkamiehen moraali nousemaan. Matkaa tuli kokonaisuudessaan joku 13 kilometriä ja aikaa meni noin 2,5 tuntia. Muutama Pocari Sweat-juoma ja Calorie Mate-patukka katosi matkan aikana ns. parempiin suihin.

Tennojilla menin välittömästi lepuuttamaan jalkoja Osaka Spa World -kylpylään (japaniksi onsen), joka ei nyt silleen mikään kauhean "perinteinen" japanilaiskylpylä ole, mutta varsin kiva paikka kuitenkin. Enemmän tämä on sellainen "Disney" -versio maailman eri kylpylöistä. Sisällä on kuntosalit, ravintolat, nukkumapaikat, ja kaikki mitä ihminen voi elämässään tarvita. Tämä on ehkä enemmän turisteille suunnattu juttu (vaikka en kyllä yhtään turistia nähnyt), mutta säännöt on kyllä japanilaisen tiukat: tatskoilla ei ole mitään asiaa sisään.

Tatskakielto.
No niin - tästä tatska-asiasta aina joku alkaa kinaamaan, että "kyllä minä olin japanissa onsenissa, vaikka on tatskoja". Mitä sitten? Kyllähän minäkin voin suomessa kävellä likaisilla kengillä ympäri toisten asuntoja, piereskellä ja vihellellä kalsarit jalassa saunassa ja kusta uima-altaaseen. Ei siitä niskalaukausta tule, mutta menettää kyllä kaiken kunnioituksen ihmisten silmissä. En minä ole samaa mieltä asiasta, mutta tässä onkin kyse toisten kulttuurin kunnioittamisesta. Nyt kaikki leijonatatska-miehet muistakaa tämä: maassa maan tavalla! Noita kieltolappuja on about metrin välein, eli ei pitäisi jäädä kenellekään epäselväksi. Englanniksi kirjoitettu teksti saattaa kyllä jättää vähän jotain epäselväksi.

Mafian omistamiin (hups, saikohan tätä sanoa?) kylpylöihin pääsee tatskojen kera ja tapaa varmasti mielenkiintoista jengiä, että siinä on vaihtoehto. Itsekin olisin ihan hyvin voinut aikoinani ottaa Havaijilla - tai jossain muualla tatskan - mutta nyt kun tiedän, miten kivoja paikkoja nämä onsenit on, niin vetäisin vaikka ruosteisella moralla sen irti nahasta, ennen kuin jättäisin näitä kokemuksia väliin.

Viime kerralla miehillä oli käytettävissä Eurooppa-osasto (vaihtelee kuukausittain), ja tänään taasen Aasia-osasto, joten molemmat on nyt testattu. Tällä Aasia-puolella tykkäsin erityisesti vaniljan tuoksuisesta höyrysaunasta, ja tietenkin - yllätys, yllätys, töttöröö - Japani-osastosta. Eurooppa-puolella taasen oli hauska Suomi-osasto hirsisaunalla, kylpytynnyreillä, revontulilla ja saunan katolla  ulvovilla susilla. Kannattaa käydä tsekkaamassa ja nauramassa minkälainen kuva suomesta ihmisillä on. Nythän sinne voisi lisätä muutaman ku klux klan-miehen saunan taakse polttamaan ristiä ja heittelemään kiviä, niin olisi vielä aidompi tunnelma. Japanilaisten suomifanitus on vaan niin korkealla, että sinne kylpytynnyreihin (ja koko osastolle) on melkein aina ruuhkaa.

Okei, pikkuisen tuolla on ajoittain sellainen hyvin "miehekäs" tunnelma (jos ymmärrätte mitä tarkoitan), eli sixpäkki voi kerätä katseita (jos ymmärrätte mitä tarkoitan), eli ...joo joo, pitääkö vääntää rautalangasta? Mitä muuta voi odottaa, jos 50 miestä seisoo baarissa tuoppi kädessä munasillaan, eikä naisia ole mailla halmeilla? Kysynnän ja tarjonnan laki määrää: on otettava sieltä mistä saa! Joo, muistakaa mitä sanoin aikaisemmin niistä hymiöistä.

Shinsekai.
Kaiken kaikkiaan olin jonkun yli 6 tuntia Spa Worldissa kiehumassa, jonka jälkeen kävelin vielä hetkisen Shinsekailla iltavaloissa ja kaahasin (onneksi ei) junalla takaisin iltapalalle Amagasakiin. Se päivä oli sillä kuitattu.

Todella kiva päivä, eikä nyt tällä hetkellä ainakaan  tunnu jaloissa yhtään miltään - olisi voinut vetää pidemmänkin lenkin. Naamassa hiukan kuumoittelee, mutta ei se ole mies, eikä mikään, joka ei pikkuisen aurinkoa kestä! Let's tanning!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti