perjantai 25. syyskuuta 2015

Tennoji: Julistan matkan alkaneeksi

Shinsekai
Heräsin ensin jossain kello 04 aikoihin, valvoin pari tuntia - ja sitten taas nukuin hetken. Tunnin päivässä siirtyy minulla kehon kellot kohdalleen - ei voi mitään. Täytyy vaan ottaa kevyesti ekat päivät. Fiilikset on kuitenkin nyt noususuhdanteiset!

Olin tilannut ennakkoon hotellille japanilaisen data SIM-kortin (econnect) ja sehän tulikin hienosti kumarrusten kera ovelle asti toimitettuna. Nyt pelaa navigoinnit ja kaikki systeemit kivasti, eikä tarvitse enää sekoilla ympäriinsä. Sinänsä kyllä harhailemalla on nähnyt pakkoja, joita ei muuten varmasti ikinä näkisi - ja onko tämä nyt enää edes mitään seikkailua sitten? Nyt kuljen naama kiinni ruudussa, enkä näe yhtään mitään! Tämä kortti kuitenkin sisältää siis 100mb dataa/päivä ja on voimassa 30 päivää. Hinta noin 28€. Suosittelen todellakin hommaamaan.

Tästä päivästä ei nyt silleen jäänyt jälkipolville mitään ihmeellistä kerrottavaa. Väsyttää aivan älyttömästi ja kävin vaan kävelemässä Shinsekailla, ja muutamassa isossa kaupassa ihmettelemässä tarjontaa. Ilma oli tänään hiukan epävakainen, mutta 25 astetta lämintä - eli varsin kiva oli kyllä steppailla ja revitellä ympäri Tennojia.


Vessan kaukosäädin
Tämä 1-2-3 Tennoji -hotelli on kyllä varsin hyvä - siis ainakin jos tila ole ykkösprioriteetti. Hinta oli vain 38€/yö (sisältäen jopa aamiaisen), ja kaksikin minun kokoista luikeroa mahtuu kyllä huoneeseen tarvittaessa. Pystyy keittämään teetä, säätämään televisiota, ottamaan bisseä jääkaapista - ja kaiken tämän p*askahuussissa istuen. Se, miksi pönttöä pystyy käyttämään kaukosäätimellä, ei ole minulle vielä auennut, mutta yritän kovasti selvittää. Onhan siinä tietysti kiva istuskella kuin Starship Enterprisen ohjaimissa konsanaan, painella nappeja ja katsoa tuleeko pikasiirtyminen Cantores Minoreksen äänenjohtajaksi. To boldly go where no man has gone before...




Lounasbokseja.
Japanin suhteen olen jo aiemmin ruopinut kaiken pohjamutia myöten, mutta ruokaa siis saa halvalla, kun hakee esim. Don Quijotelta (kauppa) tai lähikiskalta paikallisia lounaslaatikoita. Marketeista, se eräs hyvin keltainen, on myös hyvä vaihtoehto pihtarille Osakassa. Joo, en sano siitä sen enempää, mutta varokaa sormia lounaslaatikoissa. Yoshinoya taasen tarjoaa hyvää pikaruokaa ja Shakey's on Rax-tyylinen ratkaisu kaikille megamättäjille. Kraanavesi on Japanissa juomakelpoista, joten siinäkin voi säästää pennosia - ja on ekologista. Minun mielestä nämä lounasboksit on todella hyviä, mutta jos olet joku nirsoilija, niin sitten kannattaa ehkä suosiolla vaan pysyä Suomessa syömässä e-koodi mikropizzoja ja nitriittinakkeja - tai heittää paalua palamaan ja vetää sushia ja kobe-härkää niin, että napa rutisee.

Koska oli perjantai, niin riehaannuin täysin ja ostaa päräytin lounasboksien päälle vielä Matcha-kakun, hintaa budjetin räjäyttävät 20 senttiä. Tämä oli oikeaa perjantai-illan huumaa! Joo, en todellakaan rupea mitään päivittäistä budjettia rillit huurussa nysväämään, mutta tämän päivän kulut, sisältäen hotellin, lounaslaatikot, juomat ja matchakakut oli 45,54€. Tostahan nyt voisi kaapia vielä jonkun verran pois, jos haluaisi, mutta suuntaa antavana päiväbudjettina siis tuollainen. Ei tämä Japani mikään maailman kallein maa taidakaan olla.

Vaikka onkin perjantai-ilta, niin väsymys vie tällä kertaa voiton. Tämä päivä oli tässä! Huomenna siirtyminen Kiotoon ja hiukan aktiviteettiä enemmän luvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti